2023a. eredamad hetked

 

  • 50 eluaastat elatud
  • Esimest korda Leedus (sihtkohana, mitte läbisõites)
  • Esimest korda Euroopast väljas
  • Esimest korda teisel pool poolkera
  • Pikaaegne kooselu ametlikuks registreeritud
  • Tunda vahetult leinavalu

Kunagi lugesin Lõuna-Korea pastori raamatut palvest, kus ta kirjutas kuidas ta õppis visioone “munema”. Vast sellest inspiratsiooni saanuna olen endagi elus näinud, et vajan pidevalt muneda uusi eesmärke mille poole liikuda. Ei pea silmas üldsegi mitte majandusliku edu poole sirutamist, vaid üleüldist elukorraldust. Spontaalselt liblika kombel ringi lennelda võib olla lahe, aga paraku tuule suuna muutudes, ning siia-sinna lehvides kaob siht silme eest ja ei jõuagi kuhugile. Olen hakanud asju planeerima. Ostan lennu ja kontserdipiletid varakult ette. Niimoodi jõuab siin ja seal ära käija, ning aastale tagasi vaadates, — VAU, see oli äge aasta!

Suvele sai käigud sisse lõõdud, kui otsad kokku tõmmatud kontsertidega.

Suvele sai käigud sisse lõõdud, kui otsad kokku tõmmatud kontsertidega.


 6 juuni käisime Lätis, Sigulda lossihoovis M83 kuulamas. Olime neid juba varem Posituvus festivalil kuulanud, aga siis lobisesime seal tuttavaid kohates juttu. Hiljem mõtlesime, et kui saaks elus veel korra nende kontserdile, siis süveneks kuulamisele ja voolaks kaasa, sest nende kontsertid on nagu põnevad reisid. Jaanuaris, kui nägime, et nad tulevad jälle Lätti, siis ütlesime kohe, et lähme! Kontsert oli ok, aga midagi jäi puudu. Ilma soojendusbändita, lühike. Lõppes siis, kui asi hakkas ilmet võtma.
16 august Leedus, Vilniuses, Imagine Dragons. Piletid ostsin juba novembris, Merkele sai pilet jõulukinki pandud. Ega varem sellest bändist eriti ei teadnud, aga mida rohkem neid kuulan, seda rohkem meeldib. Kindlasti viimase aja parimaid avastusi muusikamaailmas. Minu jaoks neil halbu lugusi ei olegi. Iga lugu on nagu jutustus. Kuulates on tunne nagu vana sõber laulaks. Laulja Dan Reynolds näeb välja suur nagu Spartacus, samas ei pelga välja näidata hoolimist ja mõistmist. Kontsert ei petnud ootusi. Pärast lõppu alalt lahkudes inimesed lausid ja tantsisid. Meeleolu oli ülev. Õhutemperatuur toetas 26 kraadise ööga. Mõnus, aitäh Leedu!

Vilniuse laululava on samasugune nagu meil Tallinnas, aga sealne on väiksem ja neil ei ole lava vastas tõusvat kallast.

 

Pärast kontserti sõitsime Vilniuse lähedal olevasse Trakaisse. Meie oli majutus oli imeline, maksis natuke rohkem, aga ei olnud ka väga kallis. Aknast avanes vaade järvele ja saare peal asuva, punasest tellistest laotud lossile. Sõitsime vesirattaga järvel, söögid olid maitsvad. Meil, oli imeline aeg.

1 september. Ei noh, mina, Einar 50
Tahtsin selle verstapostini väga jõuda. Poolsada on vägev. Mäletan, kui isa sai 50 ja seal kuulsin, et siis pidi saabuma teine noorus. Lubage mulle ka seda. Jätkugu rõõmustamist ja elevaid avastusi. Jumal hoidku mu südant, et see ei saaks mürgitatud kibestudes inimlike vigade tagajärjel. Rohkem rõõmu, rohkem vabadust. 

9 septembril lahkus minu vend Heigo.💔 Leinavalu läbi sai selgemaks, et koos veedetud aeg on kallis, nagu ka koos veetmata aeg. Me sündisime siia maailma kahe aastase vahega. Koos õppisime tundma soola ja suhkrut. Tundsin Su naeru ja huumori keelt, ajast mil komistasime sageli selle maailma loodud asjaolude taha. Nüüd maitsen Su loodud väikeseid viise ja värve millega värvisime oma lapsepõlve päevi.

See pilt on tehtud 2005 aasta jaanuris Rapla Märjamaa mnt-l, kui Märjamaal ujumas käisime.

1975 – 2023 Minu vend, Heigo Klaas. Pilt on tehtud 2005 aasta jaanuris Rapla – Märjamaa maanteel, kui tulime Märjamaal ujulast.


Ivo, sõber, ma kirjutan Sulle. Me olime viimase 25 aasta jooksul kohtunud ühe korra, see oli Komka matusel. Nüüd kui ma olin oma valust puruks löödud, siis kohtusime ja tea, et ma sain palju tuge sellest paarist tunnist mil jutustasime. Aitäh! Ole ise ka tugev!

2023 aastat nimetati ka sauna aastaks. Ajee, sain minagi valmis oma elu esimese sauna, mille ehitasin Nurgakivi saate ning tuttavate nõuannete peale. Minu valik oli algusest peale elektri kerisega ja selline, mille saan wifi teel kaugelt käima lülitada. Mõtlesin, et kui olen kusagil päeva läbi maakütte tööl kraavis olnud, siis koju sõitma hakates lükkan moblast sauna sooja.

 

2023 lahkusid suurepärased muusikud Tina Turner ja Sinead O’Connor ning The Poguesi laulja Shane MacGowan, kes on minugi nooruspõlve playlistides olnud.
Ralli tähtedest hukkusid Ken Block ja Graig Breen.
Ukraina sõda kestab. Prussakad on sisse tunginud, neist vabaneda ei ole lihtne. Olge tugevad. Kurjus ei saa võidutseda.

SPORT
Enese vormis hoidmiseks kogunes aasta peale 1060km jalgratta sõitu ja jooksmist 128km. Jooksu kordi oli 41, põhiliselt 3 km distantsi kaupa, ühel korral, Elva ööjooksul, distantsiks 10km.

Rubriigid: Aasta kokkuvõtted. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Lisa kommentaar